Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας ακόμα έναν καθαρισμό!

Στις 2 Ιουνίου 2021, οι δύτες του Dixan βούτηξαν για άλλη μια φορά στα βαθιά και ανέσυραν κάθε λογής απορρίμματα από τον βυθό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους οργανισμούς Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI) και Keep Our Sand and Sea Plastic Free, με εθελοντές οι οποίοι ανέλαβαν τον παράκτιο καθαρισμό του Green Bay στον Πρωταρά, ενόσω οι δύτες του Dixan καθάριζαν τον βυθό.

Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία προέκυψε το εικαστικό έργο «ΚΑΛΥΨΩ». Η χελώνα «ΚΑΛΥΨΩ» δημιουργήθηκε από πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν σε εκστρατείες καθαριότητας της παραλίας και του βυθού από τους δύτες του Dixan καθώς και από οργανωμένα σύνολα, τοπικές αρχές και επιχειρήσεις.

Στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη προστασίας των ωκεανών μας, κυρίως από τα πλαστικά απορρίμματα, που είναι η αιτία για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος χιλιάδων θαλάσσιων οργανισμών.

Χαρακτηριστικό αυτού του καθαρισμού ήταν ότι σε κάποια από τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν, βρέθηκαν θαλάσσιοι οργανισμοί, όπως μερικά μικρά χταπόδια που εντοπίστηκαν μέσα σε μπουκάλια και τα οποία στη συνέχεια ελευθερώθηκαν ξανά στη θάλασσα!