Στηρίζουμε την προστασία του πληθυσμού της φώκιας στα παράκτια της Κύπρου

Ο βυθός της Κύπρου είναι γεμάτος θησαυρούς και εμείς ξέρουμε να τους ανακαλύπτουμε! 

Η θαλάσσια ζωή, όμως, δεν περιορίζεται μόνο σε ό,τι βρίσκεται κάτω από το νερό, αλλά και σε ό,τι υπάρχει έξω και γύρω από αυτό.

Στο νησί μας, έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε ένα από τα πιο σπάνια και ξεχωριστά πλάσματα της Μεσογείου, τη φώκια Monachus monachus.

Γνωρίζουμε ότι, για να συνεχίσει να κάνει ανενόχλητη τις βουτιές της στις θάλασσές μας, με τον δικό της μοναδικό και χαριτωμένο τρόπο, χρειάζεται την αγάπη και τη φροντίδα μας.

Γι’ αυτό και η Dixan ενώνει τις δυνάμεις της με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου και στηρίζει τις δράσεις προστασίας της μεσογειακής φώκιας που ζει και αναπαράγεται στις κυπριακές ακτές.

Στόχος η διατήρηση του αριθμού του πληθυσμού της, η μείωση των κινδύνων που αντιμετωπίζει και η αρμονική συνύπαρξη με τον άνθρωπο, ώστε η Κύπρος να παραμείνει ένα καταφύγιο ζωής γι’ αυτό το πολύ σημαντικό μέλος της μεσογειακής πανίδας. 

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος της περιβαλλοντικής εκστρατείας «Καθάρισε σε βάθος» της Henkel, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «για καλό».