Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε Χρυσό Βραβείο στα Retail Excellence Awards 2020, όπου τιμηθήκαμε για την περιβαλλοντική μας δράση!

Το Dixan διακρίθηκε στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα για τη δράση «Καθάρισε σε βάθος», η οποία αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της GPM-Henkel «Για καλό». 

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της έννοιας της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος με μια ολιστική προσέγγιση, εμπνευστήκαμε τη δράση αυτή και μετατρέψαμε το σλόγκαν «Καθάρισε σε βάθος» στο σύνθημα μιας ολόκληρης εκστρατείας καθαρισμού των ακτών αλλά και του βυθού των θαλασσών της Κύπρου, που πραγματοποιείται με την ανάσυρση απορριμμάτων από εκπαιδευμένες ομάδες δυτών. 

Μέχρι και την ημέρα της βράβευσή μας, είχαμε πραγματοποιήσει συνολικά 16 καταδύσεις καθαρισμού βυθών ανά την Κύπρο, με έμφαση σε περιοχές που εμπίπτουν στο δίκτυο Natura 2020. Συνολικά είχαν ανασυρθεί 1.272kg απορριμμάτων, ενώ χρειάστηκαν 10 δύτες και αμέτρητες ώρες κατάδυσης, προκειμένου να καθαριστούν σε βάθος όλες οι περιοχές. Και όλα αυτά σε διάστημα σχεδόν ενός έτους!

Στη Henkel η ισορροπία μεταξύ οικονομικής επιτυχίας, προστασίας του περιβάλλοντος και κοινωνικής ευθύνης είναι σημείο αναφοράς της εταιρικής μας κουλτούρας και των αξιών μας εδώ και δεκαετίες. Με το πρόγραμμα «Καθάρισε σε βάθος» παραμένουμε προσηλωμένοι στον εταιρικό μας στόχο για συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την καινοτομία μας, κάνουμε πράξη την παγκόσμια δέσμευσή μας και στην Κύπρο, και δημιουργούμε μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες, τους καταναλωτές μας και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.